14.9.2013

Luotto-lasagne

No niin, tästä se lähtee. Ensimmäinen resepti blogiin. Mietin pitkään, mikä resepti ansaitsee olla blogini ensimmäinen ja päädyin lopuksi tähän luotto-lasagneen, joka parantaa kaikki ongelmat. Tätä tavaraa jaksaa syödä vaikka kolme päivää putkeen ja reseptin ihanuus piilee siinä, ettei tähän lasagneen tarvitse tehtailla sitä ärsyttävää maitokastiketta, joka kuitenkin palaa aina pohjaan! Ohjeen idea on alunperin otettu niistä ilmaiseksi saatavista resepteistä, joita kotiin tulee postissa. Tiedättekö? Siis ne joita joku tuntematon taho haluaa, että alat keräilemään ilmeisesti pieneen kansioon, koska reseptisivut ovat rei'itettyjä. Noh, en tietenkään ole lähtenyt mukaan tähän humpuukiin, mutta ilmaiset reseptit pääsevät toki aina testiin!

Luotto-Lasagneen tarvitset:
(Tästä tulee aika iso vuoallinen, noin 25x35cm)

Ruokaöljyä (rypsi- tai oliiviöljyä)

2 purkkia tomaattimurskaa
Tuoretta basilikaa (kuivattukin ajaa asian)
1 rkl kuivattua oreganoa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
600g jauhelihaa 
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
300g ricotta- juustoa
kourallinen pinaattia
1 dl maitoa
lasagnelevyjä
225g mozzarellaa

Aloita lasagne silppuamalla basilika, sipuli sekä valkosipulit. Ota sipuleista puolet ja kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää sipulien joukkoon tomaattimurskat, oregano sekä puolet basilikasta. Anna tomaattikastikkeen kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia. Siirrä valmis tomaattikastike sivuun.

Kuumenna öljyä pannulla ja lisää loput sipulit sekä jauheliha. Ruskista jauhelihat ja murusta lihaa paistamisen aikana. Itse en tykkää murustaa jauhelihaa kovin pieneksi, sillä tykkään tunnetusti kokkareista ja klimpeistä ruoissa :D Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun.

Säädä tässä vaiheessa uuni 170 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. Sekoita sitten kananmunat (hieman vatkattuna), ricotta-juusto, loput basilikat sekä pilkotut pinaatinlehdet ja maito kulhossa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Nyt alkaa kokoamisvaihe; aloita levittämällä vuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Aseta päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle noin puolet jauhelihaseoksesta ja lopusta tomaattiseoksesta. Aseta toinen kerros lasagnelevyjä vuokaan ja sen kippaa sen päälle puolet ricotta- kananmunaseoksesta. Lisää loput tomaattikastikkeesta, jauhelihasta, lasagnelevyistä ja ricottaseoksesta. Kypsennä lasagnea näin uunissa noin 40-45 min ja lisää sen jälkeen lasagnen päälle viipaloitu mozzarella ja paista vielä noin 10-15 minuuttia. Mozzarellan pitäisi muuttaa väriään hieman kultaiseksi. Anna vetäytyä hetki ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti