20.10.2013

Maustetut auringonkukansiemenet - terveellisempi leffaherkku

Oli perjantai, viikonloppu taas tulossa. Viikonloppuihin kuuluu oleellisena osana leffojen tuijottaminen. Ongelmaksi muodostui leffanaposteltavat. Kaikki mitä tulee mieleen, kun miettii leffanaposteltavia on todella epäterveelllisiä vaihtoehtoja. Joo tietysti voi syödä hedelmiä tai jotain porkkananpalasia, mutta kun se ei aja samaa asiaa. Eksyin Olga Temosen blogiin ja löysin sieltä nämä makeansuolaiset auringonkukansiemenet (alkuperäinen ohje täällä: http://blogit.iltasanomat.fi/liv/2013/04/18/makeansuolaiset-auringonkukan-siemenet/).

Valmiit kokkareet

Eihän nämä nyt tietenkään ihan aja samaa asiaa kui vaikkapa sipsit tai voipopparit, mutta läheltä kuitenkin liippaa! Siemenet paahdetaan ja maustetaan soijalla ja hunajalla. Tähän tapaan:

2 desiä auringonkukansiemeniä
pari ruokalusikallista soijaa
pari ruokalusikallista hunajaa

Paahda auringonkukansiemet kuivalla pannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Tässä saa leikkiä ammattikokkia ja heilutella pannua, niin että siemenet kääntyilevät. Tiedättekö sen hienon heittelyn mitä ne aina tekee? Luulen että se on show- elementti, sillä ihan yhtä hyvinhän siemenet saisi lastalla sekaisin :)

Kun siemenet ovat saaneet vähän väriä, lisää pannulle soija +  hunaja ja sekoita. Kun kaikki on sekaisin, kaada siemenet leikkuulaudalle tai leivinpaperille jäähtymään. Nauti!

Parasta tässä on se, että koko homma valmistuu ihan minuuteissa ja näissä ei ole oikeastaan mitään suoranaisesti epäterveellistä. Siemenet sopivat varmasti tosi hyvin myös esimerkiksi salaattiin tai sosekeiton päälle korvaamaan krutonkeja :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti