19.10.2013

Parsakaaligratiini


Minulla oli jokin aika sitten ihan mahtava lauantai kun sain viettää sen yksinäni kotona. Päätin tehdä jotain herkkua, josta poikaystäväni ei pidä, mutta jota itse rakastan. Päädyin lopulta gratiiniin, joka piti ensin tehdä kukkakaalista, mutta koska lähi- Lidlistä ei enää kukkista löytynyt, ostin parsakaalin. Olin nimittäin koko viikon haaveillut gratiinista ja en ollut valmis luopumaan ajatuksesta pienen vastoinkäymisen kohdattuani! Gratiinista tulikin TOSI hyvää ja söin sitä noin puoli vuoallista kerrallaan (hups). Ostin Lidlistä vielä härän ulkofileepihvin, mättäsin annoksen lautaselle ja istuin sohvalle syömään. IHANAA!

Parsakaaligratiini
Tässä tulee ohje, joka on hyvin yksinkertainen:

1 parsakaali (en punninnut omaani, sellainen keskikokoinen se oli)
2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 lasillista maitoa tai purkki ruokakermaa
Suolaa
Valkopippuria
2 dl juustoraastetta

Revi parsakaali nupuiksi ja keitä suolalla maistetussa vedessä noin 7-8 minuuttia. Keittoaika riippuu paljon nuppujen koosta. Tarkoitus on, että nuput ovat vielä "al dente" keittämisen jälkeen.

Voitele uunivuoka ja kaada parsakaalit sinne. Valmista gratiinin kastike sulattamalla voi kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää jauhot joukkoon ja sekoita. Älä kuitenkaan ruskista jauhoja. Lisää joukkoon maito tai kerma ja sekoita koko ajan. Itse käytän vispilää ja lisään maidon tai kerman pienissä osissa, jotta kastikkeeseen ei tule paakkuja. Anna kastikkeen kiehahtaa, jolloin se myös suurustuu. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.

Kaada maitokastike parsakaalin päälle ja lisää pintaan juustoraaste. Paista uunissa 225 asteen lämmössä puolisen tuntia eli kunnes pintaan on tullut hieman väriä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti