Tässä tulee ohje, joka on hyvin yksinkertainen:
1 parsakaali (en punninnut omaani, sellainen keskikokoinen se oli)
2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 lasillista maitoa tai purkki ruokakermaa
Suolaa
Valkopippuria
2 dl juustoraastetta
Revi parsakaali nupuiksi ja keitä suolalla maistetussa vedessä noin 7-8 minuuttia. Keittoaika riippuu paljon nuppujen koosta. Tarkoitus on, että nuput ovat vielä "al dente" keittämisen jälkeen.
Voitele uunivuoka ja kaada parsakaalit sinne. Valmista gratiinin kastike sulattamalla voi kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää jauhot joukkoon ja sekoita. Älä kuitenkaan ruskista jauhoja. Lisää joukkoon maito tai kerma ja sekoita koko ajan. Itse käytän vispilää ja lisään maidon tai kerman pienissä osissa, jotta kastikkeeseen ei tule paakkuja. Anna kastikkeen kiehahtaa, jolloin se myös suurustuu. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.
Kaada maitokastike parsakaalin päälle ja lisää pintaan juustoraaste. Paista uunissa 225 asteen lämmössä puolisen tuntia eli kunnes pintaan on tullut hieman väriä. Nauti!
Revi parsakaali nupuiksi ja keitä suolalla maistetussa vedessä noin 7-8 minuuttia. Keittoaika riippuu paljon nuppujen koosta. Tarkoitus on, että nuput ovat vielä "al dente" keittämisen jälkeen.
Voitele uunivuoka ja kaada parsakaalit sinne. Valmista gratiinin kastike sulattamalla voi kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää jauhot joukkoon ja sekoita. Älä kuitenkaan ruskista jauhoja. Lisää joukkoon maito tai kerma ja sekoita koko ajan. Itse käytän vispilää ja lisään maidon tai kerman pienissä osissa, jotta kastikkeeseen ei tule paakkuja. Anna kastikkeen kiehahtaa, jolloin se myös suurustuu. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.
Kaada maitokastike parsakaalin päälle ja lisää pintaan juustoraaste. Paista uunissa 225 asteen lämmössä puolisen tuntia eli kunnes pintaan on tullut hieman väriä. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti